Verzorgingsadvies hairextensions

Wassen

Borstel je haar voor het wassen goed uit. Was je haar met de lengte mee en niet als een grote bos op het hoofd. Kam vervolgens met je vingers of een grove kam de conditioner of het masker goed door het haar, let er op dat je de conditioner en het masker niet op de aanhechting gebruikt. Spoel het goed uit en zorg dat er geen resten achterblijven in je haar.

Drogen

Knijp na het wassen je haar voorzichtig droog in een handdoek, doe er een hittebeschermer in en föhn je haar aansluitend op een niet al te warme stand droog. Hairextensions kunnen beschadigen en uitdrogen als je te heet föhnt.

Stylen

Het is een must om je haar met de stijltang, krultang, föhnborstel of ander apparaat in model te brengen. Hierdoor zullen de hairextensions mooier mengen met je eigen haar en omdat je ze polijst weer mooi gaan glanzen. Ook hierbij is het weer aan te raden om een hittebeschermer te gebruiken en dit op een niet al te warme stand te doen.

Voeding

De hairextensions krijgen geen voeding vanuit de talgklieren. Je dient dus zelf de hairextensions te voeden met producten welke geschikt zijn voor hairextensions. Deze producten zijn verkrijgbaar in onze salon. Doe je dit niet dan zullen de hairextensions na verloop van tijd droog, dof en moeilijk doorkambaar worden. Wees voorzichtig met mousse en haarlak deze producten drogen het haar uit. 

Verzorging

Ieder mens verliest ongeveer 100 haren per dag. De haren die normaal gesproken in je borstel blijven zitten zullen nu vastzitten in aanhechting. Je hoeft je hier dan ook geen zorgen over te maken. Het is belangrijk om klitvorming te voorkomen om je hairextensions 2 maal daags goed uit te borstelen, juist ook over de hoofdhuid zodat het plukje eigen haar waar de hairextensions aan bevestigd zitten ook klitvrij blijven. Ga verder een paar keer per week even met je handen door de hairextensions, merk je dat de hairextensions aan elkaar gaan zitten bij de aanhechting trek ze dan voorzichtig uit elkaar om verdere klitvorming te voorkomen. Gebruik altijd een zachte borstel.

Belangrijk

Ga nooit met nat haar slapen om klit- en knoopvorming te voorkomen. Het is verstandig om tijdens het slapen je hairextensions in een vlecht te dragen.

Haar kleuren

De hairextensions zijn oorspronkelijk allemaal al ontkleurd en weer ingekleurd. Ontkleuren en kleuren komt de kwaliteit van het haar niet ten goede. Als de hairextensions toch worden gekleurd of gewassen met zilvershampoo van andere merken vervalt de garantie. Enkel onze Victoria’s hairextensions zijn geschikt om te verven.

Zwemmen

In zee en chloorwater adviseer ik om je hoofd boven water te houden of om een beschermende badmuts te dragen. Door het zoutgehalte in de zee en chloorgehalte in zwembaden kan het haar in de knoop raken, en uitdrogen. 

Draagtijd

De geadviseerde draagtijd voor hairextensions is ongeveer 6 tot 8 weken en moeten de hairextenions herplaatst worden. Doordat ieder mens dagelijks ongeveer 100 haren verliest zal het plukje eigen haar waar de hairextension aan bevestigd zit in de loop der tijd dunner worden. Natuurlijk is het haarverlies een continu proces en groeit daar weer een nieuwe haar, alleen daar zit de hairextension niet aan bevestigd. Het is normaal dat 10% van de hairextensions uit kan vallen. Na ongeveer 6 tot 8 weken kan de belasting te groot worden voor het eigen haar waardoor de kans bestaat dat je te veel plukjes gaat verliezen. Om haarschade te voorkomen is het dan een pre om het haar binnen de geadviseerde tijd te herplaatsen.

Verwijderen

Je hebt nu hairextensions aangeschaft, daar zul je ongetwijfeld net als op je eigen haar erg zuinig op zijn. Het verwijderen is misschien wel het meest belangrijke van hairextensions waar haarschade kan ontstaan. Laat dit alstublieft op professionele wijze doen in de haarstudio om haarschade te voorkomen! 

Garantie

Bij aanschaf van de professionele verzorgingsproducten krijg je 1 maand garantie op de uitgevallen hair hairextensions en 1 maand op de microring hairextensions ingezet bij Hairstudio Double. Dit is alleen geldig als je onze geadviseerde producten gebruikt.

Gratis controle

Na 1 week van het plaatsen van de hairextensions bij de eerste keer raden wij aan om een gratis contole te laten doen dit vinden wij erg belangrijk we bekijken dan de hairweave en kijk of alles goed gaat met de verzorging.
Je kunt ten alle tijden een afspraak maken voor een gratis controle. 

Hairextensions kunnen bij een verkeerde verzorging of te lange draagtijd schadelijk zijn voor je eigen haar. Leef het verzorgingsadvies goed na en laat je hairextensions nooit langer dan 2 maanden zitten!!!

Allergische reactie

Het kan wel eens voorkomen dat je een allergische reactie kunt hebben met hairextensions, de kans is klein maar is wel aanwezig dit kan d.m.v vlecht techniek gebeuren maar ook met microring extensions, de mensen worden immers steeds gevoeliger. Een allergische reactie treed vaak in de eerste dagen op. Het is belangrijk om hier dus niet mee door te lopen, neem dan contact met ons op. Het kan dus zijn dat als er een allergische reactie plaatsvind je de extensions er direct uit moet halen om haarschade te voorkomen. Dit halen wij er dan zelf op de juiste manier uit. Wij zullen dan kijken naar een andere oplossing. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de allergische reactie wij zetten de hair extensions op een professionele manier in, uiteraard willen we dat je als klant tevreden bent en blijft dus zullen we er alles aan doen om een oplossing te vinden. 

vhbpVerzorgingsadvies hairextensions