Verzorgingsadvies hairextensions

Hairextensions

Na het zetten van de hairextensions mogen de hairextensions 24 uur niet gewassen worden, de bondingen kunnen op die manier ook aan de binnenkant goed uitharden. Zodra de 24 uur voorbij zijn adviseer ik je om je haar te wassen met de verzorgingsproducten die daarvoor geadviseerd worden. Deze speciale verzorgingsproducten hebben een anti-klit formule en geven extreem meer voeding om de hairextensions mooi te houden en klitten te voorkomen. Deze producten zijn verkrijgbaar in de haarstudio.

Wassen

Borstel je haar voor het wassen goed uit. Was je haar met de lengte mee en niet als een grote bos op het hoofd. Kam vervolgens met je vingers of een grove kam de conditioner of het masker goed door het haar, let er op dat je de conditioner en het masker niet op de bondjes gebruikt. Spoel het goed uit en zorg dat er geen resten achterblijven in je haar.

Drogen

Knijp na het wassen je haar voorzichtig droog in een handdoek, doe er een hittebeschermer in en föhn je haar aansluitend op een niet al te warme stand droog. Hairextensions kunnen beschadigen en uitdrogen als je te heet föhnt.

Stylen

Het is een must om je haar met de stijltang, krultang, föhnborstel of ander apparaat in model te brengen. Hierdoor zullen de hairextensions mooier mengen met je eigen haar en omdat je ze polijst weer mooi gaan glanzen. Ook hierbij is het weer aan te raden om een hittebeschermer te gebruiken en dit op een niet al te warme stand te doen.

Voeding

De hairextensions krijgen geen voeding vanuit de talgklieren. Je dient dus zelf de hairextensions te voeden met producten welke geschikt zijn voor hairextensions. Deze producten zijn verkrijgbaar in de haarstudio. Doe je dit niet dan zullen de hairextensions na verloop van tijd droog, dof en moeilijk doorkambaar worden. Producten waar olie, alcohol of fruiten in zitten mogen niet op de bondjes gebruikt worden. Wees voorzichtig met mousse en haarlak deze producten drogen het haar uit. 

Verzorging

Ieder mens verliest ongeveer 100 haren per dag. De haren die normaal gesproken in je borstel blijven zitten zullen nu vastzitten in de bonding. Je hoeft je hier dan ook geen zorgen over te maken. Het is belangrijk om klitvorming te voorkomen om je hairextensions 2 maal daags goed uit te borstelen, juist ook over de hoofdhuid zodat het plukje eigen haar waar de hairextensions aan bevestigd zitten ook klitvrij blijven. Ga verder een paar keer per week even met je handen door de hairextensions, merk je dat de hairextensions aan elkaar gaan zitten bij de bondjes trek ze dan voorzichtig uit elkaar om verdere klitvorming te voorkomen.

Belangrijk

Ga nooit met nat haar slapen om klit- en knoopvorming te voorkomen. Het is verstandig om tijdens het slapen je hairextensions in een vlecht te dragen.

Haar kleuren

De hairextensions zijn oorspronkelijk allemaal al ontkleurd en weer ingekleurd. Ontkleuren en kleuren komt de kwaliteit van het haar niet ten goede. Als de hairextensions toch worden gekleurd of gewassen met zilvershampoo vervalt de garantie.

Zwemmen

In zee en chloorwater adviseer ik om je hoofd boven water te houden of om een beschermende badmuts te dragen. Door het zoutgehalte in de zee en chloorgehalte in zwembaden kan het haar in de knoop raken, ook kunnen de tapes van de hairextensions aangetast worden en kunnen op den duur gaan afbrokkelen.

Draagtijd

De geadviseerde draagtijd voor hairextensions is ongeveer 3 tot 4 maanden. Doordat ieder mens dagelijks ongeveer 100 haren verliest zal het plukje eigen haar waar de hairextension aan bevestigd zit in de loop der tijd dunner worden. Natuurlijk is het haarverlies een continu proces en groeit daar weer een nieuwe haar, alleen daar zit de hairextension niet aan bevestigd. Het is normaal dat 10% van de hairextensions uit kan vallen. Na ongeveer 3 tot 4 maanden kan de belasting te groot worden voor het eigen haar waardoor de kans bestaat dat je te veel plukjes gaat verliezen. Om haarschade te voorkomen is het dan ook aan te raden om je hairextensions na ongeveer 3 tot 4 maanden te laten verwijderen.

Verwijderen

Je hebt nu hairextensions aangeschaft, daar zul je ongetwijfeld net als op je eigen haar erg zuinig op zijn. Het verwijderen is misschien wel het meest belangrijke van hairextensions waar haarschade kan ontstaan. Laat dit alstublieft op professionele wijze doen in de haarstudio om haarschade te voorkomen. 

Garantie

Bij aanschaf van de professionele verzorgingsproducten krijg je 3 maanden garantie op de uitgevallen wax hairextensions en 1 maand op de microring hairextensions ingezet bij Hairstudio Double. 

Gratis controle

Je kunt ten alle tijden een afspraak maken voor een gratis controle. Ik bekijk dan de hairweave en kijk of alles goed gaat met de verzorging.

Hairextensions kunnen bij een verkeerde verzorging of te lange draagtijd schadelijk zijn voor je eigen haar. Leef het verzorgingsadvies goed na en laat je hairextensions nooit langer dan 4 maanden zitten!

vhbpVerzorgingsadvies hairextensions