Permanent

Bij Hairstudio Double staan we bekend om haar verbetering,We kijken vooral naar de kwaliteit van je haar,hoofdhuid en natuurlijk naar de geschiedenis van je haar. Kwaliteit staat op nummer 1!

Heb je gekleurd haar dan raden wij van te voren eerst een reset en herstel behandeling te doen en daarna een testpluk zodat we kunnen zien of de permanent mogelijk is en we kwaliteit en resultaat kunnen waarborgen hierdoor kunnen wij het maximale uit de permanent halen, en zal deze ook een mooier resultaat geven. 

In de afgelopen jaren merkten we toch dat de permanent vooral gezien wordt voor de oudere generatie onder ons, maar daar willen wij graag verandering in brengen. Dus zijn wij opzoek gegaan naar een permanent die de natuurlijke krul zo goed mogelijk kan na bootsen. 

 

Wij werken met drie verschillende soorten permanent;

 • Traditionele permanentDe permanent zoals iedereen de permanent kent. Naar onze ervaring een prima permanent voor kort haar en half lang haar boven de schouders zoals een boblijn.
 • Shaper permanent

De Shaper permanent is zoals iedereen hem kent, het is een grovere slappere krul die er eigenlijk al gauw weer uit zakt. Deze permanent word vaak gebruikt voor de oudere generatie onder ons. Vaak word deze permanent gebruikt als ondersteuning voor fijn en slap haar. Heb je wat langere lengtes dan is de shaper permanent zeker geschikt voor als je meer slag / weave of ondersteuning wilt.

 • Spiraal permanent

Spiraal permanent is een soort permanent waarbij wij de natuurlijke krul proberen na te bootsen, bundel voor bundel draaien we er een wikkel in. Wist je dat krullen ontstaan uit bundels? Er gaan ongeveer tussen de 200 en 300 wikkels in. Natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid en de dikte van het haar. Deze permanent is geschikt voor normaal tot gekleurd haar, en in sommige gevallen ook voor geblondeerd haar. Deze behandeling is erg kostbaar maar duurzaam. Wij zijn met lang haar ongeveer 8 uur in totaal bezig, wij draaien de wikkels met 2 a 3 kappers tegelijk in i.v.m. de tijd. Daarentegen zal je bij goed onderhoud en gebruik van de juiste producten zeker wel 1 jaar met de permanent kunnen doen. (Het is eigenlijk vergelijkbaar met hairextensions dit is ook kostbaar maar duurzaam en vergt onderhoud.) Bij Spiraal permanent kun je je haar het beste elke 10 weken laten krullen knippen. Verder dien je je haar goed te verzorgen en goede producten te gebruiken wij raden het ook aan om je haar te drogen met de diffuser. Wil je een spiraal permanent voor je gemak en er niks aan doen dan raden wij de behandeling af.

Goed om te weten! Bij de spiraal permanent knippen wij het standaard d.m.v. de curls*s methode. Dit is een speciale krullen techniek om de krul nog meer te activeren en herhaal je om de 10-12 weken. Daarbij krijg je ook persoonlijk product advies, en word je haar in de krul geföhnt.

Totale duur behandeling spiraal permanent
Boven de schouders: 4 uur
Half lang haar: 6 uur
Lang haar: 8 uur

Aanbevolen voor het beste resultaat:

 • Reset behandeling
  Bij een spiraal permanent maken we eerst het haar schoon met een reset behandeling. Kijk hier voor meer informatie over reset behandeling.
 • Knippen of;
 • Krullen knippen (bij spiraal permanent)
  Bij half lang / lang haar is krullen knippen inbegrepen d.m.v. curls*s techniek zodat de krul nog meer geactiveerd wordt door deze techniek wordt namelijk de zwaarte van de punt geknipt doordat elke krul geknipt wordt in een curve waardoor het meer gaat krullen vanaf de aanzet. Klik hier voor meer informatie over krullen knippen.
 • Was je haar minimaal 3 dagen niet voor de permanent behandeling zodat je een bescherm laagje op je hoofdhuid hebt, wij wassen je haar op een milde manier met speciale shampoo om de haar schubben open te zetten zodat de vloeistof het haar kan binnen dringen.

Producten
Wij adviseren onze producten thuis te gebruiken omdat deze producten CG proof zijn (curly girl method). Het is dus belangrijk om SLS en SLES, parabenen en siliconen in je producten te vermijden want dit kan dus te krul verzwaren. Zonder gebruik van onze producten vervalt de garantie. Wij kennen onze producten en weten welke ingrediënten er in zitten waar wij achter staan.

Testpluk
Wij raden aan om eerst een adviesgesprek te doen omdat wij zullen bekijken of je haar de behandeling aan kan en is het aanbevolen om dan gelijk testpluk(jes) te doen, deze zetten wij in de nek partij zodat het niet op zal vallen hierdoor kunnen wij zien of je haar de behandeling aan kan. Heb je je haar al een aantal keer geblondeerd dan raden wij de behandeling zoiezo af. Het is een chemische behandeling dus je haar zal zoiezo droger kunnen worden na de permanent en hierdoor zal je goede verzorgende producten nodig hebben en je haar op de juiste manier behandelen en drogen. Mooie krullen onderhouden zal meer tijd kosten daarom is het belangrijk dat je goed weet hoe dit moet wij zullen daarom tijdens de behandeling uitgebreid advies geven.

Kleur
Je haar kan wel wat lichter worden na een permanent. Het is niet aan te raden om je haar voor de permanent te kleuren het is beter er na. Dit kan pas na 2 weken na de permanent en kan nooit tegelijk dit is teveel voor het haar. Het is en blijft toch een chemische behandeling. Wij raden niet aan om je haar na een permanent ook nog eens te blonderen het kan zijn dat je haar dit niet aan kan waardoor je haar kan gaan afbreken of heel erg droog gaat worden.

Garantie
Bij het niet aanschaffen van onze producten vervalt de garantie. Door onze ervaring en cursussen in haar en huid verbetering en ingrediënten leer bij Annie Kok zijn wij vele producten tegen gekomen waardoor wij voor onze veiligheid en jouw krul behoud enkel onze eigen producten adviseren omdat wij daar zeer goede ervaringen mee hebben. Gebruik je andere producten dan is dit je eigen risico waardoor wij geen advies meer kunnen geven wanneer er iets met de permanent zou kunnen zijn omdat sommige producten ingrediënten kan bevatten wat het haar zal verzwaren of droog en pluizig maakt.

Afspraak:
Waarom ons contactformulier gebruiken?
Het invullen van ons contactformulier is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat we jouw individuele wensen en verwachtingen begrijpen. Ons formulier bevat gerichte vragen die ons helpen inzicht te krijgen in jouw specifieke situatie. Door deze informatie kunnen we niet alleen beoordelen of de door jou overwogen permanente behandeling geschikt is, maar ook een behandeling op maat ontwerpen.

Telefonisch contact
Wanneer je het contact formulier hebt ingevuld nemen wij telefonisch contact met je op directe communicatie gaat sneller en kunnen we de juiste vragen stellen wanneer de antwoorden in het contact formulier nog onduidelijk zijn. Wanneer je zelf nog vragen hebt staan wij uiteraard ook telefonisch voor je klaar. Bel ons en vraag naar Lindsay, onze contactpersoon voor Permanent afspraken. Lindsay zal ervoor zorgen dat je vragen beantwoord worden en zal met je samenwerken om de details van je eventuele afspraak vast te leggen.

Wij waarderen je tijd en streven ernaar om uw afspraakproces zo eenvoudig mogelijk te maken.

BehandelingPermanent inclusief föhnen excl. knippen Permanent inclusief knippen + föhnenPermanent inclusief Reset + krullen knippen + föhnen
Normale deel Permanent dame / heer kort haar € 79 € 99
Normale permanent kort haar
dame / heer
€ 114
€ 139
Normale permanent half lang haar € 159 € 185
Shaper permanent kort haar€ 120€ 155€ 185
Shaper permanent half lang haar€ 155€ 180€ 210
Shaper permanent lang haar€ 215€ 240€ 275
SPIRAAL Permanent (boblijn lengte)X€299€310
SPIRAAL Permanent half lang haar
X€340€399
SPIRAAL Permanent lang haar
X€420€499

* bij kort haar is het ook mogelijk om na de permanent te watergolven ipv föhnen

*Toeslag half lang:
Bij extra dik haar rekenen wij een toeslag van 35 euro voor de extra tijd en product
*Toeslag lang haar:
Bij extra dik haar rekenen wij een toeslag van 50 euro voor de extra tijd en product

Wij rekenen een aanbetaling van 50% bij permanent half lang haar en lang haar omdat wij hier veel tijd voor inboeken en we graag garantie hebben dat de behandeling door gaat. Annuleren kan tot 24 uur voor de afspraak plaats vind. De aanbetaling komt te vervallen als de annulering later dan 24 uur plaatsvind.

Nabehandeling

 • Na de permanent behandeling mag je je haar 48 uur niet wassen/ niet nat maken / niet vast dragen.
 • Na de permanent behandeling gaat de permanent zich in de 48 uur vast zetten.
 • Een permanent is en blijft een chemische behandeling en zul je je haar goed moeten verzorgen met goede producten is een vereiste. Wij geven tijdens de behandeling uitgebreid advies hier over.
 • Borstel je haar alleen als het net gewassen is met een zachte borstel, gebruik dan wel eerst een leave-in.
 • Verf het haar niet nadat het gepermanent is, hier moet 2 weken tussen zitten. Wil je het na 2 weken laten blonderen dan kan dit de permanent sterk beïnvloeden.
 • Vanaf 1 a 2 weken gaat de permanent het beste vallen en zal het meer in bundels gaan vallen.
 • Laat je haar elke 10 weken krullen knippen.
 • Gebruik de door ons geadviseerde producten.
 • Laat na 4 weken een herstelbehandeling doen.

Herhaling

De permanent mag maar 1x in de 6 maanden uitgevoerd worden. Wanneer je een spiraal permanent hebt gezet adviseren wij de permanent 1x per jaar te laten doen.

Q1: Is een spiraalpermanent geschikt voor alle haartypes?
Ja, spiraalpermanenten kunnen worden aangepast aan verschillende haartypes. Wij passen de krulgrootte en -intensiteit aan op je haarstructuur. De spiraal permanent is niet geschikt voor haar wat stijl is gemaakt door keratine, relax en nanoplex behandelingen wanneer je dit wenst is een testpluk noodzakelijk. Wees altijd open en eerlijk over de geschiedenis van je haar dit om je eigen haar te beschermen.

Q2: Beschadigt een spiraalpermanent mijn haar?
Als de behandeling correct wordt uitgevoerd en je de voor en nazorginstructies opvolgt, zou een spiraalpermanent je haar niet moeten beschadigen. Het is echter essentieel om professionele producten te gebruiken en voorzichtig te zijn bij het kammen en stylen.

Q3: Hoe moet ik mijn haar verzorgen na een spiraalpermanent?
Na een spiraalpermanent is het belangrijk om speciale krulverzorgingsproducten te gebruiken. Vermijd hitte-styling zoveel mogelijk en gebruik een brede kam om klitten voorzichtig uit te kammen. Regelmatige diepe hydratatie is ook aanbevolen.

Q4: Kan ik mijn haar nog steeds steil maken na een spiraalpermanent?
Ja, je kunt je haar nog steeds stijl maken na een spiraalpermanent, maar het is belangrijk om hitte beschermende producten te gebruiken om schade te minimaliseren. Houd er rekening mee dat herhaaldelijk steilen de krulpatronen kan beïnvloeden. Wij raden het dus af om dit te doen.

Q5: Kan ik zwemmen na een spiraalpermanent?
Nee, het is absoluut af te raden om contact met chloor- of zeewater onmiddellijk na een spiraalpermanent te vermijden, omdat deze chemicaliën het haar kunnen beschadigen. Als je zwemt, gebruik dan een speciale zwemcap om je krullen te beschermen.

Q6: Hoeveel tijd duurt een spiraalpermanentbehandeling?
De duur van een spiraalpermanentbehandeling kan variëren,
Normale permanent duurt tussen de 2 en 3 uur
Shaper permanent duurt tussen de 2,5 a 4 uur
Spiraal permanent duurt tussen de 5 a 6 uur
afhankelijk van de haarlengte en – dikte.

Permanent vloeistof

– HOUDBAAR Lang houdbare wave-behandeling
– GEDEFINIEERDE ZACHTHEID Veerkrachtig, gedefinieerde krullen
VOLUME Volume en ondersteuning
RESPECTVOL Zeer vriendelijk voor het haar
GEPERSONALISEERD Persoonlijk behandelplan en formule
VERRIJKT met Aloë Vera en extract van mierikswortel

VRIJ VAN

– Ammonium thioglycolate, een zeer agressief zuur dat traditioneel wordt gebruikt om disulfidebruggen te verbreken, zodat de structuur van het haar verandert – met
onherstelbare haarschade als resultaat.
– Ammonia, een allergenestof die voor veel irritatie kan zorgen.

Keratin Plus-onderzoek resulteerde in een permanent wave system dat beschikbaar is in twee formules:
– natuurlijk en/of licht behandeld haar
– behandeld en/of geblondeerd haar wat nog in gezonde staat is

Een formule zonder formaldehyde, ammonium thioglycolaat en ammonia. Door de formule kun je het gewenste niveau van beweging in het haar creëren. De formule is verrijkt
met Aloë Vera-extract en gefermenteerd extract van mierikswortel. De behandeling zorgt voor hydratatie en glans van aanzet tot punt met als resultaat veerkrachtige
en luchtige krullen.

De nieuwe technologie Keratin plus sound wave permanent vloeistof van Jean Paul Myne geeft ons de mogelijkheid om service op maat te bieden. Het product herstelt en beschermt beschadigde vezels.

De formules zijn verrijkt met Oxilamine® dat in synergie werkt met het wave system. 
De kostbare mix van organische stoffen, samengesteld door de laboratoria van Jean Paul Mynè, 
gaat de verbinding aan met de belangrijkste aminozuren, waardoor het haar wordt hersteld en beschermd.
hairstudiodoublePermanent