Hoofdhuidproblemen Kyklos

Kyklos

benadert deze
natuurlijke balans

 

Bij balans gaat het om de juiste hoeveelheid in de juiste verhouding – niet teveel of te weinig – zodat harmonie en evenwicht ontstaat.

Balans is het uitgangspunt bij de Jean Paul Mynè
onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria. In samenwerking met Dr. Andrea Cardini – gespecialiseerd
in trichologie en fytotherapie – is een nieuwe en exclusieve lijn ontwikkeld voor behandelingen van specifieke haar- en hoofdhuidproblemen. Er is zo’n 30 jaar onderzoek gedaan in de laboratoriums 

Kyklos is de slimme, effectieve en innovatieve lijn die, dankzij de vakkundige mix van natuurlijke en plantaardige
stoffen zoals essentiële oliën, het haar en de hoofdhuidverbetert – zoals blijkt uit de wetenschappelijke
literatuurlijst – en het probleem doelgericht oplost.
Kyklos, is afgeleid van het Griekse “cyclus” en herstelt de oorspronkelijke balans die nodig is voor een gezonde
hoofdhuid en gezond haar.

De meeste hoofdhuid problemen zijn:

 • Hoofdroos
 • Seborrisch eczeem
 • droge hoofdhuid
 • Psoriasis
 • alopecia
 • haaruitval na corona
 • haaruitval na vaccinatie

  Behandelplannen

 • Kaalheid en/of dunner wordend haar Man
 • Kaalheid en/of dunner wordend haar Vrouw in de menopauze
 • Kaalheid en/of dunner wordend haar Vrouw van vruchtbare leeftijd
 • Plaatselijke of diffuse haaruitval Man / Vrouw
 • Schilferende hoofdhuid, irritatie, overgevoeligheid, overmatige talgafscheiding Man / Vrouw

Haaruitval bij vrouwen door ‘stress’  (Telogeen effluvium)

Deze vorm van haaruitval bij vrouwen kan een gevolg zijn van fysieke of psychische stress, zoals infecties, bloedarmoede, hoge koorts, een ongeval, een streng dieet, emotionele problemen, een operatie, alcoholmisbruik. Veel vrouwen gaan door een fase van telogeen effluvium na een bevalling. De haarwortel stopt met groeien en trekt zich versneld terug in de rustfase van de haargroeicyclus. De haren vallen meer en gemakkelijker uit dan ‘normaal’ bij het borstelen of bijvoorbeeld wanneer de handen door het haar worden gehaald. De haaruitval kaKyklos | Jean Paul Mynè Nederlandn zelfs 1 jaar tot na de bevalling aanhouden daarna groeit het haar weer terug. In sommige gevallen is er sprake van een chronisch telogeen effluvium en houdt de overmatige haaruitval bij vrouwen vele maanden tot zelfs jaren aan. Als je meer dan de gemiddelde 100 haren per dag verliest heb je mogelijk te maken met een telogeen effluvium.

Schilferende hoofdhuid, irritatie, overgevoeligheid, overmatige talgafscheiding Man / Vrouw

Oorzaak: Divers
Toepassing: Mannen / vrouwen

 • Schilferige hoofdhuid
  Schilfertjes zijnophopingen van dode cellen op de hoofdhuid. Normaal stoot de hoofdhuid ook huidcellen af. De afstoting van huidcellen is een continue proces waarbij de huid zich vernieuwd. Wanneer de hoofdhuid ontstoken is wordt de hoornlaag van de hoofdhuid sneller afgestoten dan normaal.
 • Irritaties
  Er zijn verschillende oorzaken voor jeuk op de hoofdhuid, waaronder (seborrhoïsch) eczeem, psoriasis, een droge huid en haarproducten. Seborrhoïsch eczeem op de hoofdhuidkomt veel voor. Deze vorm van jeuk en schilfering is eigenlijk het bekende fenomeen roos.
 • Pijnlijke hoofdhuid
  Een gevoelige hoofdhuid geeft vaak aanleiding tot jeuk, irritatie soms roodheid en pijnlijke sensaties. Diverse factoren zoals vervuiling, stress, dieet of te agressieve producten (inderdaad, wie weet je favoriete shampoo in je beautyroutine) kunnen de hoofdhuid gevoeliger maken.
 • Overmatige talgafscheiding
  Klachten als jeuk, roodheid en schilfers kunnen worden veroorzaakt door een gist die gewoonlijk op de huid aanwezig is en de bovenste laag van de huid aantast. Bij sommigen ontstaat op de hoofdhuidschilfervorming als gevolg van overmatige talgafscheiding. Dit heet seborroe ofwel hoofdroos

Jean Paul Mynè Libera shampoo
ter preventie van het bovenstaande raden wij onze libera shampoo aan
Ingrediënten: Shampoo met een mix van essentiële oliën zoals: Japanse cipres, Lavendel, Salie, Cipres en Rozemarijn, Zanthalene, Haverextract en Piroctone Olamina

 • anti roos
 • antioxidant effect
 • herstellen de micro flora van de huid.
 • Sichuan peperextract werkt effectief bij het voorkomen van hoofdhuid irritaties.
 • Bij regelmatig gebruik van deze shampoo wordt roos gestopt en wordt voorkomen dat het terugkeert.
 • Geeft verlichting bij jeuk, die dikwijls samengaat met roos en
  schilfering van de huid.

Deze behandeling gaat samen met de salon oxilock reset behandeling, vooraf maken we de hoofdhuid en het haar helemaal schoon

Reset:
• Het verbetert de gezondheid van het haar en de hoofdhuid
• Het verbetert de prestaties van de daaropvolgende chemische behandeling
• Kan latere blekingstijden versnellen
• Verlengt de duur van de chemische behandeling.

Inspiratie en ingrediënten: aromatherapie, cosmeceuticals en nutraceuticals
Hoofdingrediënten:
Gluconolactone, Vitamine C, Xanthan Gum … een paar eenvoudige ingrediënten voor een innovatieve en revolutionaire formule die celvernieuwing bevordert en het haar bevrijdt van opeenvolgende chemische behandelingen.

Om vast te kunnen stellen wat er aan de hand is kun je vrijblijvend langskomen in de kapsalon zodat we een advies behandelplan en prijsopgave kunnen doen.

Kaalheid en/of dunner wordend haar Man

oorzaak: hormonaal/ genetisch
toepassing: mannen

Vervelend! Je vader of opa was ook al zo vroeg kaal of je merkt dat je haar steeds dunner wordt, soms zijn er perioden van haaruitval je merkt het tijdens het kammen van je haar je kam zit vol met haar of je kussen zit ‘s morgens onder de haar. De meest voorkomende vorm van haaruitval bij mannen is de “klassieke mannelijke kaalheid‘ ook wel ‘Alopecia Androgenetica’ genoemd. Het verloopt vaak sluipend.

Kaalheid en/of dunner wordend haar Vrouw in de menopauze

oorzaak: hormonaal / genetisch
toepassing: vrouwen in de meno pauze

Is haaruitval door overgang tijdelijk?
De overgang, menopauze, is verantwoordelijk voor de verandering tussen vrouwelijke hormonen enerzijds en mannelijke hormonen anderzijds. De oestrogeenspiegel neemt enorm af, tot 80%, terwijl het androgeen niveau ‘slechts’ 10% tot 30% afneemt. De veranderingen zijn blijvend. Door overgevoeligheid voor mannelijke hormonen kan haaruitval ontstaan. Haaruitval door overgang kent een diffuus, verspreid patroon. De manier waarop haaruitval tot uiting komt is erg verschillend. Naast haaruitval zijn de mannelijke hormonen soms ook van invloed op de lichaamsbeharing. U ziet dan plotseling bijvoorbeeld een donker, hard haartje op uw kin of bovenlip.

Behandelplan: Wij maken deze behandelplan op maat:

Plaatselijke of diffuse haaruitval Man / Vrouw

oorzaak: Microcirculatie / Stress / Voeding
toepassing: Mannen / Vrouwen

Diffuse haaruitval is verlies van hoofdhaar volgens een bepaald patroon. Patiënten komen bij de huisarts omdat ze ongerust zijn over het dunner worden van hun haar of de plotseling opgetreden kale plek. Meestal vrezen ze dat dit een voorteken is van geheel kaal worden.
Deze vorm van haarverlies is verspreid over de hele hoofdhuid en leidt slechts zelden tot volledige kaalheid.

De meest voorkomende vorm is de telogene haaruitval of telogeen effluvium, waarbij de haarcyclus voortijdig wordt beëindigd en sneller de telogene of afbraakfase wordt bereikt. Deze vorm van haarverlies kan een gevolg zijn van fysieke of psychische stress, zoals hoge koorts, infecties, bloedarmoede, een operatie, een ongeval, emotionele problemen, een streng dieet, alcoholmisbruik, enz. Ook sommige geneesmiddelen (zoals sommige bloedverdunnende en bloeddrukverlagende medicamenten) kunnen dergelijk haarverlies uitlokken. Meestal treedt het haarverlies op zo’n 2 a 3 maanden na de uitlokkende factor.

Medicijnen
Bepaalde medicijnen tegen borstkanker kunnen haaruitval geven, zoals:

 • aromataseremmers, zoals  , exemastan en  .
 • anti-oestrogenen, zoals  ;

Het medicijn minoxidil tegen kaalheid bij vrouwen
Heb je veel last van de kaalheid? Bijvoorbeeld omdat je er erg onzeker of somber van wordt? Dan kan het zijn dat je huisarts het medicijn minoxidil voorschrijven. Echter kan het wel zo zijn dat dit medicijn erg veel bijwerkingen kan geven. Het is beter om af te wegen of dit het waard is om de haargroei weer te stimuleren. Wij zijn geen artsen maar staan wel achter het product omdat dit vegan is op basis van aromatherapie van planten extracten en essentiële oliën, cosmeceuticals en nutraceuticals en is vrij van alcohol. Baad het niet dan schaad het niet.

Gemiddeld wordt er 100 a 200 kilo planten gebruikt voor 1L olie voor de Kyklos lijn

Neem wel contact op met je huisarts, als:

 • je kaal begint te worden vóór je twintigste;
 • kale zichtbare plekken krijgt (varianten zoals alopecia)
 • je onzeker, somber of ongelukkig wordt door de kaalheid;
 • je (genees)middelen gebruikt waardoor de kaalheid kan komen: anti-oestrogenen, aromataseremmers of anabole steroïden.

Kaalheid en/of dunner wordend haar Vrouw van vruchtbare leeftijd

oorzaak: hormonaal / genetisch
toepassing: Vrouwen in de vruchtbare leeftijd

Behandelplan: Wij maken deze behandelplan geheel op maat dit is per persoon verschillend.

Ben je geïnteresseerd in Kyklos? Kom dan vrijblijvend langs voor een advies gesprek. Wilt u liever een prive consult? Dat kan geef dit aan bij Lindsay of Celise dan plannen wij een (vrijblijvend) consult in op een rustig tijdstip of buiten werktijd.

de Producten

Libera shampoo:

Densifying shampoo: werkt ontgiftend – ideaal om miniaturisatie van de haarfollikels tegen te gaan – geschikt voor kaalheid gerelateerde problemen – bevat zegepalm, een mix van essentiële oliën zoals Japanse cipres, lavendel, munt, rozemarijn en witte tijm

Toning shampoo:

 

 

vhbpHoofdhuidproblemen Kyklos