Haar kleuringen

Wij zijn gespecialiseerd in haarkleuringen, je kunt het zo gek nog niet bedenken en wij maken de kleur die jij wilt! Doordat wij regelmatig op trainingen en cursussen gaan bij Jean Paul Mynè Nederland zijn wij helemaal op de hoogte van de nieuwe haar trends en technieken. Hieronder lees je meer over de technieken

Highlights

Iedereen kent wel highlights van vroeger dit was niet weg te denken, er zijn inmiddels al vele manieren en technieken voor highlights. Highlights zijn echt tijdloos en kan in elk haar gezet worden. Aan de hand van je wens en haardikte kijken wij hoeveel folies je nodig hebt. Highligts vanaf je aanzet ingezet maar tegenwoordig is het ook mogelijk om het wat zachter over te laten lopen zodat je minder uitgroei ziet.

Lowlights

Lowlights zegt het al in het Engels low dus het donkerder dan highlights, vaak zetten we lowlights in de natuurlijke haarkleur dit geeft een heel mooi effect en dimensie in het haar. Soms is het haar overgehighlight of teveel opgelicht door de zon dan is lowlights een goede keuze, wij adviseren lowlights wel altijd in combinatie met highlights te nemen omdat dit een mooier effect geeft.

Balayage

Als je het Franse woord balayage vertaald, betekent het ‘vegen’. Dit is eigenlijk precies wat balayage inhoudt. Het zijn letterlijk vegen die in je haar worden aangebracht. Balayage geeft je look een sunkissed effect.Dit komt doordat de kleur wordt aangebracht op de oppervlakte van je haar. Dit geeft als resultaat dat je coupe subtiele lichtere delen in de lengtes bevat. Met de balayage techniek wordt er subtiel gewerkt met verschillende kleuren. Het resulteert zich hierdoor in een subtiel ombre effect in de vorm van highlights. Balayage ziet er heel natuurlijk uit en je hoeft je niet meer druk te maken over uitgroei. De kleurtechniek kan in elke haarkleur worden toegepast. Tevens staat balayage bij elke haarlengte mooi. Daarnaast ziet je haar met balayage er veel minder geverfd dan bij highlights. Dit komt doordat alle tinten die in je haar worden gezet perfect in elkaar overlopen.

HOE VERZORG IK BALAYAGE?

Om je haarkleur zo lang mogelijk mooi te houden raden wij aan je haar tussen de 8 en 10 weken bij te laten werken. Een voordeel van de subtiele kleuring is dat er niet snel uitgroei te zien is doordat de aanzet je eigen kleur blijft of zo dicht mogelijk in je eigen kleur wordt gekleurd. We adviseren je om thuis gebruik te maken van een shampoo onze gepersonaliseerde shampoo speciaal op maat gemaakt op jouw haarkleur zodat je zolang mogelijk plezier hebt van je stralende lokken!

Tiger Eye Tijgerooghaar is een karamel- en honingtwist van tinten die perfect is voor elke teint. Met donkere aanzet en geverfde accentkleuren neemt tijgerooghaar stilletjes de vrouwenwereld over. Interessant is dat dit niet een geheel nieuwe trend is. Het heeft gewoon wat tijd gekost om aan populariteit te winnen binnen de haargemeenschap. “Tijgeroog heeft de afgelopen twee jaar echt zijn sporen verdiend in de salon” Het verschil met Balayage is dat de geschetste plukken wat grover zijn dan bij Balayage, prachtig wanneer je donkerblond/bruin of zwart haar hebt maar deze techniek kan ook prima in licht blond haar.

Foilayage

Foilayage zit tussen balayage en highlights in het wordt dus hoger ingezet dan balayage en lager geschtetst dan highlights dit is een hele populaire techniek omdat je geen uitgroei hebt, de uitgroei blijft je eigen natuurlijke haarkleur of wordt dicht bij je eigen haarkleur gekleurd wat prachtig overloopt naar lichter in de tint die jij mooi vind ook bij foilayage valt het eigen haar tussen de blonde lokken omdat we bij foilayage ook touperen.

Toner

Wat is nu eigenlijk een toner? Een toner is niet weg te denken in het kappersvak, dit wordt na een blondeer behandeling gedaan zodat we de geblondeerde lokken kunnen corrigeren, vaak zie je nog een “peroxide” kleur zoals geel of oranje een toner kan dit heel mooi corrigeren wij raden dus aan om altijd een toner te nemen na een blondeer behandeling. De inwerktijd van een toner is 25 minuten.

Colormelt

Een colormelt is eigenlijk een toner maar door de techniek is het anders, een colormelt begint vanaf je aanzet donker, of in een tint wat dicht op je eigen natuurlijke kleur zit het loopt over naar lichter dit kunnen 2/3/4 kleuren zijn. Een colormelt is in elke kleur mogelijk dit kan ook met hele felle kleuringen. De inwerktijd van een Colormelt is 25 minuten

Testpluk

Voor grote kleur behandelingen adviseren wij altijd om eerst een testpluk te doen Waarom een testpluk? Dit is een veiligheid voor jou en voor ons wij zetten 2 plukken in je nek partij in met 2 verschillende waterstoffen met blondeer poeder, dit laten we zo’n 60 minuten zitten. Na de testpluk doen we een rektest en kijken we hoe de kwaliteit van je haar is en hoe licht het is geworden zo kunnen we bepalen welke kleur je ongeveer kan worden. Een test pluk kost 15 euro maar als je de behandeling neemt krijg je 15 euro korting op de kleurbehandeling. Een testpluk doen we nooit op de dag zelf i.v.m met de tijd want we willen zeker weten of het mogelijk is.

Flat packing

Flat packing is een blondeer techniek deze techniek gebruiken we als je volledig geblondeerd wil worden we zetten dus elke pluk haar in folies zodat de blondeer lichter kan worden door de warmte van de folies. De inwerktijd van flatpacking is meestal tussen de 60 en 90 minuten. Erna wordt altijd een toner toegepast.

Oxilock reset behandeling

 • verwijderd zware metalen uit haar en hoofdhuid
 • verwijderd siliconen
 • verwijderd sulfaten
 • verwijderd kalk
 • verwijderd chemische ingrediënten die in bv stylingsproducten zijn verwerkt
 • Het resultaat is zacht, helder, gerevitaliseerd, sterker en gezonder haar.
 • EENVOUDIG, GEZOND, VEILIG EN NATUURLIJK ALGEMENE VOORDELEN
 • Het verbetert de gezondheid van het haar en de hoofdhuid
 • Het verbetert de prestaties van de daaropvolgende chemische behandeling
 • Kan latere blekingstijden versnellen

Hoofdingrediënten: Gluconolactone, Vitamine C, Xanthan Gum Prijzen  Kort 20 | Half lang 30 | Lang haar 35 | Extra lang haar 40 Duur lichte reset 15 minuten | Medium reset 30 minuten | Harde reset 60 minuten Bij gebruik van drogisterij shampoo of verfpakjes adviseren wij ten alle tijden een reset behandeling te nemen, regelmatig komt het voor dat er metalen deeltjes en siliconen/sulfaten/parabenen in de producten zit wat een chemische reactie kan veroozaken tijdens de blondeerbehandeling! Dit houd in dat de folies enorm gaan zwellen en de folie gloeiend heet wordt en soms druppelt de blondeer er uit als water dit kan dus enorm schadelijk zijn voor je haar! Dit willen we ten alle tijden voorkomen en vragen daarom ook om altijd eerlijk te zijn.

Oxilock

De boost voor je haar

Wij staan bekend om haar en hoofdhuid verbetering. Wat is er nou fantastischer dan een product die je haar na een chemische behandeling weer hersteld. Iedereen is inmiddels wel bekend met Olaplex, vooral de mensen die vaak hun haar beschadigen door middel van chemische behandelingen of die hun haren vaak föhnen of stylen. Olaplex staat erom bekend dat dit het haar op 1 plek hersteld. Maar hoe fijn is het dat Oxilock het haar op drie plekken hersteld. Deze 3 punten hersteld de Oxilock

 • De zwavelbruggen (De zwavelbruggen bepalen de blijvende vorm van je haar: of het kroest, krult, golft of sluik is.)
 • De aminozuren ( zijn de bouwstenen van je haar, hieruit is je haar opgebouwd)
 • De schubbenlaag (De schubbenlaag is de buitenste laag van het haar en bestaat uit keratine)Kortom een gigantische boost voor je haar!De Oxilock lijn is opgebouwd uit 3 varianten. Oxilock plasma miracle , ( Dit is de herstelbehandeling) Oxilock Plasma reset (Dit haalt alle zware metalen, kalk, chloor, siliconen en sulfaten uit het haar) Oxilock plasma Amazing ( Dit wordt toegevoegd aan de Miracle voor een nog intensievere en betere werking)Wist je dat in de Ocrys shampoo ook de formule van de Oxilock miracle zit verwerkt? Dit zorgt er voor dat je je haar dubbel zo verzorgt en doet herstellen.Wij adviseren dus ten alle tijden Oxilock bij de behandeling te nemen omdat dit een veiligheid voor jou is en voor ons. Oxilock is vergelijkbaar met Olaplex, alleen wij zijn nog enthousiaster over Oxilock vandaar dat we na 5 jaar zijn overgestapt van Olaplex naar Oxilock.

We hebben de volgende pakketten, hoe meer behandelingen er in zitten hoe voordeliger het wordt.

Opzoek naar die mooie felle rode kleur? of misschien wel knal blauw?

Bij ons is het allemaal mogelijk. Bij felle kleuringen is het bijna altijd nodig dat het haar ontkleurd wordt daar waar jij een felle kleuring wilt hebben. Wij doen altijd eerst een adviesgesprek want voor we hier aan gaan beginnen is het belangrijk om een aantal dingen te weten zoals;

 • Heb je je haar thuis gekleurd? Zo ja met wat en hoe vaak? Drogisterij pakjes zijn namelijk erg lastig om met blondering doorheen te komen er zitten daardoor vaak metalen in de drogisterijverf die in het haar achtergelaten worden en in combinatie van slechte producten kan dit een chemische reactie teweeg brengen tijdens het blonderen.
 • Hoe is de kwaliteit van je haar, wij kijken of je haar de kleuring aan kan omdat wij ten alle tijden kiezen voor het behoud van haar kwaliteit.
 • is het gewenste haalbaar voor ons in 1 sessie, soms is het nodig om het in stappen te bereiken.

Felle kleuringen hebben de juiste verzorging nodig om ze ook mooi intens te houden.

Tip 1: Goede kleur shampoo is echt een must! dus nee geen shampoo van de drogisterij, maar een goede shampoo van je kapper. (let wel op dat hier geen siliconen, sulfaten of parabenen in zitten) Deze producten laten namelijk je kleur sneller vervagen en loopt je kleur zo je douche putje in, en dat is natuurlijk zonde! Tip 2 Was je haar niet te vaak, hier door verlies je ook steeds meer de kleurpigmenten en verlies je de kleur dus met wel 20% sneller. Het beste is om je haar maximaal 3 keer per week te wassen. Tip 3: Was je haar met lauw of koud water en niet met warm water. Elke haar bevat een schubben laag, door te warm water open je deze schubben laag. Deze schubben laag houd je haar kleur vast, dus wanneer jij je haar wast met warm water opent dit je schubben laag en laat dit je haar kleur los. Tip 4:  Was je haar 24 tot 48 uur van te voren en niet eerder. Maar waarom dan? je hoofdhuid maakt namelijk natuurlijke oliën aan die je hoofdhuid beschermen. Door dit te doen blijft je gekleurde haar langer mooi. Tip 5: Gebruik een product met uv- filter, dit product zorgt ervoor dat je haar word beschermt tegen de uv stralen van de zon. Deze stralen kunnen namelijk je haar kleur oplichten, en  dit licht je kleur op en daardoor loopt de kleur ook sneller terug.

Aloë Vera De eerste en enige waterloze kleur ontwikkeld met Aloë Vera. Door het vervangen van water is er ruimte gecreëerd om stoffen toe te voegen die het kleurproces verbeteren en die de gezondheid van het haar garanderen.

 

DOC ACTIVE ENZYME Doc actieve enzymen is een uiterst speciale emulsie dat verrijkt is met enzymen die verkregen zijn uit papaja van de ananasplant. Samen met kostbare actieve Oliën en zee collageen, zorgt Doc actieve enzymen voor een rijke textuur dat diep in het haar dringt, heeft het verzorgende eigenschappen die het haar hydrateren en herstellen. Ook biedt het een krachtige werking tijdens het gehele kleurproduces. Doc actieve enzymen garandeert geweldige resultaten en is tegelijkertijd zacht voor het haar in vergelijking met traditionele activators.

DOC OLEODEC Een zachte blondeer voor hoofd en haar door middel van kostbare oliën garandeert het een hydraterende, verzachtende en beschermende werking tijdens het blondeerproces.
Kerain Plus color

Keratin Plus color
Veilig, zacht en performant, vrij van PPD, met een ammoniak-slimme aanpak zorgt voor comfort en cosmetisch effect op het haar en maximaal respect voor gevoeligheid. De wereldberoemde kracht van de Oxilamine®-technologie van Keratin Plus komt volledig tot zijn recht in Keratin Plus Color, waarbij het haar wordt herbouwd, hersteld en verlicht tijdens de verwerkingstijd van de kleur. Het levert ultieme glans, voor gezond haar met alle betrouwbaarheid, technologie en innovatie van Keratin Plus.
BELANGRIJKSTE ACTIEVE INGREDIËNTEN
Meer dan 80% natuurlijke ingrediënten. Druivenpitolie, extracten van rode druiven, Oxilamine®, Aloë Vera, Plantaardige keratine.

 

Wist je dat wij bij Hairstudio Double werken met verf zonder ammoniak? en dat de waterstofperoxide is gemaakt van Papaja en ananas? Dus deze kleuring is tot wel 80% minder schadelijk voor het haar en 100% grijsdekkend.

Wij werken met 2 lijnen van Jean Paul Myne:

 • Doc; voor zachte natuurlijke kleuringen zonder harde uitgroei randen
 • Juice; voor intensievere kleuringen

Onze haarkleuringen zijn 100% grijsdekkend!

Lees hieronder verder voor meer informatie

Oh nee je hebt je eerste grijze haar gevonden..of misschien ben je al grijs maar vind je het verschrikkelijk.

Iedereen word een keertje grijs, de een vind dit mooi maar de ander misschien wel helemaal niet. Gelukkig is de haarkleuring uitgevonden om de grijze haren weer weg te werken. Maar wat is nou eigenlijk grijs haar? Bij het ouder worden neemt de productie van melanine pigment af en daardoor ontstaan grijze haren. Wanneer alle melanine volledig verdwijnt, verdwijnt het pigment uit het haar en word het wit (kleurloos). Echt grijze haren bestaan niet, het is altijd een mix van ontkleurde (witte) haren en de nog bestaande zwarte haren die samen de grijze kleur veroorzaken. Waarom zijn er verschillende soorten grijs haar? Dit is afhankelijk van je (natuurlijke) haarkleur, je huidskleur en je oogkleur. Wat bij bijna iedereen die grijs wordt verandert is het licht-donker contrast. Tenzij je voorheen al heel licht haar had wordt eigenlijk bij iedereen met grijs haar het licht-donker contrast wat lager dan voorheen. Het klinkt misschien heel makkelijk, verf erop en tot ziens grijze haren. Maar niks is minder waar.. Je ziet het namelijk veel, pakjes verf die je overal kan weg halen, of de uitgroei poeders die je simpel kan aanbrengen, en na het wassen spoel je het er zo weer uit. De pakjes verf zijn echter schadelijk voor je haar door de ammoniak die er aan word toe gevoegd, vaak word er een te hoge waterstofperoxide aan toegevoegd wat het niet beter maakt voor je haar. Bij de kapper word er nauwkeurig gekeken naar de staat van je haar, wat voor volume waterstofperoxide het nodig heeft. En worden er vaak meerdere kleuren gemengd om het juiste resultaat te bereiken. Dus  ondanks dat vele mensen hun haren kleuren met een pakje is dit toch echt een  no go. Dan heb je nog de uitgroei poeders die je makkelijk kunt aanbrengen voor een tijdelijke camouflage. Maar je moet met dit product wel oppassen,aangezien het namelijk een laagje op je haar legt waardoor de verf er niet gemakkelijk door heen kan dringen. Dus als je je haar gaat laten kleuren zorg er dan voor dat je dit product goed uit je haar hebt gewassen. Wil je een afspraak maken? klik dan hier

hairstudiodoubleHaar kleuringen